Кадри: БНТДоналд Тръмп въведе извънредно положение във Вашингтон, заради опасност от

...
Кадри: БНТДоналд Тръмп въведе извънредно положение във Вашингтон, заради опасност от
Коментари Харесай

Тръмп въведе извънредно положение във Вашингтон, заради опасност от безредици при встъпването на Байдън

Кадри: БНТ

Доналд Тръмп вкара изключително състояние във Вашингтон, поради заплаха от вълнения при встъпването на власт на наследника му на президентския пост на Съединени американски щати - Джо Байдън на 20 януари. Той изпрати федерална помощ на управляващите в столицата.

„ Днес президентът Доналд Тръмп разгласи изключителна обстановка в столичния окръг Колумбия и разпореди федерална помощ в допълнение на реакцията на окръга на изключителното състояние за встъпването в служба на президента, което ще продължи от 11 до 24 Януари 2021 година “, означават в Белия дом. Кметът на столицата Мюриел Баузър насочи искане до шефа на администрацията на Вашингтон през уикенда по отношение на евентуални закани след размириците в Конгреса.

Това решение ще разреши на федералните управляващи да разпределят средства за подкрепяне на града по интензивен метод. В същото време 44-ият президент Барак Обама не направи сходно известие преди встъпването в служба на Тръмп. Обикновено държавните глави вкарват този тип изключителна обстановка, с цел да спомагат за унищожаване на следствията от естествени бедствия.

По-рано в понеделник американските управляващи взеха решение да стартират да стягат ограниченията за сигурност по отношение на инаугурацията на Байдън на 20 януари в американската столица шест дни преди графика. В тази връзка административните комплекси, магазини и заведения за публично хранене, ситуирани наоколо до Белия дом и Конгреса, може да не са налични до 20 януари в това число. В същото време, Националната армия на Съединени американски щати може да употребява до 15 хиляди от своите бойци в границите на усилване на ограниченията за сигурност във Вашингтон.

Встъпването в служба на Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис ще се състои по обяд на 20 януари на стълбите на Капитолия. По-рано, по отношение на пандемията, породена от новия ковид, беше решено церемонията да се организира във допустимо най-краткия формат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР